Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen. Läs mer

  1. Startsidan
  2. / Verksamheten
  3. / Aktieportföljen
  4. / Sandvik

Sandvik

Sandvik är en internationell högteknologisk industrikoncern, med försäljning i över 160 länder, som erbjuder produkter och tjänster som ökar kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet.

Verksamheten är organiserad i tre affärsområden och bedrivs inom 19 divisioner som är helt ansvariga för sina verksamheter. Divisionerna har sina egna fokusområden för att säkerställa ledande globala positioner och att vara nummer 1 eller 2, inom sina respektive industrier. De levererar lösningar till framförallt kundsegmenten: gruvor, generell verkstadsindustri, fordon, energi, anläggning och flyg. Affärsområdet Sandvik Machining Solutions (SMS) är specialiserat på tillverkning av verktyg och verktygssystem för avancerad skärande metallbearbetning och erbjuder digitala lösningar för att optimera kundernas produktivitet. Sandvik Mining and Rock Technology (SMRT) levererar utrustning, verktyg, service, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Tillämpningsområdena omfattar exempelvis bergborrning, bergavverkning, krossning och sortering. Sandvik Materials Technology (SMT) tillverkar avancerade rostfria stål- och speciallegeringar samt andra högpresterande material.

Sandvik har en lång historia av framgångsrik värdebaserad försäljning med fokus på kundernas processer och effektiviseringsmöjligheter. Bolagets styrkefaktorer utgörs av en unik kompetens inom materialteknik, stort kunnande inom industriprocesser, ett nära samarbete med kunderna och en god innovationsförmåga.

För mer information

Sandvik
Kungsbron 1
111 22 Stockholm

08-456 11 00

www.sandvik.se

Sandvik IR

Senast uppdaterad: 06 okt 2020