Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen. Läs mer

  1. Startsidan
  2. / Verksamheten
  3. / Aktieportföljen
  4. / Essity

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter och tjänster inom områdena Personal Care, Consumer Tissue och Professional Hygiene.

Värde skapas genom att utveckla ledande lösningar inom hygien och hälsa som ökar människors välbefinnande och livskvalitet. Innovationsprocessen har en central roll i Essitys strategi. Den baseras på omvärldstrender, kund- och konsumentinsikter, ny teknologi, nya affärsmodeller samt Essitys mål att bidra till ett hållbart och cirkulärt samhälle. Essity arbetar med digitalisering i alla delar av verksamheten, exempelvis genom onlineförsäljning och utveckling av digitala lösningar för kunder och konsumenter. Genom kontinuerliga effektivitetsförbättringar och fokus på att växa lönsamma marknadspositioner samt förbättra eller lämna lågpresterande positioner arbetar Essity med att förbättra lönsamheten.

Verksamheten är global med försäljning i cirka 150 länder. Produkterbjudandet utgörs bland annat av inkontinensprodukter, mensskydd, barnblöjor, produkter inom sårvård, kompressionsbehandling och ortopedi, professionell hygien samt toalett- och hushållspapper. Försäljningen sker under egna varumärken, där flera är globalt ledande, samt under detaljhandelns egna märkesvaror. Essity har en stark varumärkesportfölj med globalt ledande varumärken som TENA och Tork samt andra varumärken som exempelvis JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba och Tempo. Bolaget har en stark position på flera tillväxtmarknader som till exempel Kina, Latinamerika och Ryssland.

För mer information

Essity Aktiebolag (publ)
Box 200
S-101 23 Stockholm
+46-(0)8-788 51 00

Besöksadress: 
Klarabergsviadukten 63

www.essity.com

Essity IR

Senast uppdaterad: 06 okt 2020